Store ideer - enkelt forklaret

30.10.23
Er du også nysgerrig på hvordan verden hænger sammen. Så hold øje med serien "Store ideer - enkelt forklaret" Foreløbig er der udkommet bøger om Videnskab, Historie og Natur & Miljø men der er planlagt mange flere. Siden her bliver løbende opdateret med bøger i serien efterhånden som de udkommer og bliver indkøbt til biblioteket.

Bøgerne "Bogen om historie" og "Bogen om videnskaben" går kronologisk til værks mens "Bogen om natur og miljø" er emneinddelt. Hvet emne eller ide er typisk beskrevet i 1-2 opslag og de beskrives efter en fast skabelon, som består af en hovedtekst, infografik, illustrationer, et kontekstpanel, hvor andre opdagelser sættes i relation, samt en guide til andre relevante tekster i bogen.
Bøgerne er fint illustreret og der er også femhævet udvalgte underholdende citater og der er små biografier af udvalgte centrale personer. Det er letlæst, underholdende og velllyket vidensformidling målrettet den voksne eller unge læser.  

Forlaget har fået kendte forskere til at skrive forord. Anja C. Andersen, Johan Olsen og Rane Willerslev har forsynet henholdvis "Bogen om Videnskab", "Bogen om Natur&Miljø" og "Bogen om Historie" med et velskrevet forord. 

Materialer