Kend dit Bibliotek – for 0.-9. klassetrin

Kend dit bibliotek - for alle 0.-9. klassetrin Besøget fungerer som en introduktion til biblioteket. Her får børnene en rundvisning på biblioteket og introduceres f.eks. til: Afleverings- og låneautomater Materialesøgning Digitale læseoplevelser Oprettelse som låner Personalet Arrangementer m.m.

Faglig kobling:
Biblioteksbesøget kan være en generel introduktion til biblioteket, men kan efter aftale mellem lærer og bibliotekar også tilpasses, så det matcher specifikke emner og fag. Senest 14 dage før det aftalte besøg sendes oplysninger om elevernes behov og præferencer til det lokale bibliotek. På den måde kan besøget bedst muligt understøtte elevernes læring og medvirke til at fremme den enkeltes læselyst.

Hvis det ønskes, kan der evt. kobles en booktalk til besøget.

Praktiske oplysninger:
Besøg med Kend dit bibliotek varer 60 – 90 minutter.
Som en del af forberedelsen til besøget skal børnene opret­tes som bibliotekslånere, så de kan låne bøger med hjem.

Forældrene skal gøre dette via bibliotekets hjemmeside: www.bibliotek.skanderborg.dk/ny-paa-biblioteket Børnene kan derefter få et lånerkort udleveret på biblioteket, men de kan også benytte deres sundhedskort. Børnebibliotekaren vil præsentere børnene for et bredt udvalg af bøger til frilæsning samt give smagsprøver og anbefalinger på øvrige materialer med relevans for målgruppen.
Undervejs opfordres til dialog og til, at børnene kan inspirere hinanden til nye læseoplevelser. Efterfølgende vil der være mulighed for, at børnene selv kan gå på opdagelse og låne materialer med hjem.

Forespørgsel og booking: