Skanderborg Bibliotekerne bliver opsamlingssted for LÆS FOR LIVET

27.02.20
LÆS FOR LIVET´s gode arbejde vil Skanderborg Kommunes Biblioteker støtte op omkring ved at være indsamlingssted for gode, brugte bøger til børn og unge.

Bøger der skaber gode oplevelser og sociale forandringer

LÆS FOR LIVET bruger bøger til at skabe social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for bedre liv. 

Organisationen indsamler bøger fra private, forlag, anmeldere, forfattere og mange andre. Bøgerne bliver samlet i biblioteker på ml. 400-1000 bøger og doneres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Det er fx børnehjem, familieafdelinger, opvækstinstitutioner og ungdomspensioner. Bogudvalget til hvert sted gennemtænkes fagligt, og det tager både udgangspunkt i børnene og de unges egne ønsker og for variation i genrer og sværhedsgrader.

Det er lysten...
Fokus er lystlæsningen. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke hvad børnene og de unge læser, men at de læser. 

Sådan hjælper du!
Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal udsatte heller ikke have den.
Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, og derfor er vi interesserede i nærmest alle genrer og sværhedsgrader. Vi søger alt fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, digtsamlinger, biografier og kogebøger. 
Vi kommer ud en del steder med tosprogede udsatte. Derfor søger vi også bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog. 

Bøgerne kan afleveres på Ry, Hørning, Galten og Skanderborg Bibliotek. Find Læs for Livet-plakaten eller spørg efter afleveringsstedet.
Tak for dit bidrag. 

Kontakt
Skanderborg Bibliotek: Børnebibliotekar Nanna Rømer Haubjerg, tlf. 87942963 eller mail: nanna.haubjerg@skanderborg.dk 

LÆS FOR LIVET 
er en nonprofit-organisation, der blev stiftet i 2012 af Rachel Röst. Hun er børnebogsforfatter og cand. mag i litteraturvidenskab og leder Læs for Livet i dag. Hun blev selv anbragt som 16-årig, og bøger har haft en afgørende betydning for hendes livsbane. 

I dag har Læs for Livet et lønnet sekretariat og over 30 frivillige tilknyttet. Vi har en stor bogkælder på Østerbro i København, hvor vi også har arbejdsplads. 

Siden 2012 har Læs for Livet doneret over 150 biblioteker til institutioner over hele landet. Det er ca. 100.000 bøger til en samlet værdi på over 15 mio. kr. 

Rachel Röst har personligt fået adskillige priser for sit arbejde med at bygge organisationen op, og Læs for Livet fik Børnehjælpsdagens Lillebror Pris i marts 2018.

I november 2016 fik Læs for Livet doneret 6 millioner af Egmont Fonden som fundament til de følgende fire års arbejde.