Evigt og til tiden - Montanas Litteraturpris uddelt

22.03.24
Jens Smærup Sørensen modtager Montanas Litteraturpris for romanen "Evigt i tiden"

Jens Smærup Sørensen fik sit folkelige gennembrud med romanen "Mærkedage", der udkom i 2007 og nåede et samlet oplag på 100.000 eksemplarer.
Jens Smærup Sørensen har i sit forfatterskab demonstreret at han både mestrer og forandrer sproget, han både imiterer og ommøblerer den litterære tradition.

Motivering

’Evigt i tiden’ betegnes af bedømmelsesudvalget som "en yderst vellykket fornyelse af romangenren, en overraskende virkelighedsskildring og en velkommen foræring til en med rette bekymret samtid.

Den er suverænt velskreven med appel både til læserens kærlige indlevelse og med stof til historisk eftertanke over den udvikling, som har fundet sted siden landboreformerne i slutningen af 1700-tallet over andelsbevægelsens storhedstid sidst i 1800-tallet frem til i dag, hvor hovedpersonerne og deres naboer anbringes midt i klimakrisen med bevidsthed om skyld og ansvar".

Montanas Litteraturpris

Hvert år uddeles Montanas Litteraturpris til en forfatter af aktuel dansk litteratur, der har været fornyende og berigende indenfor sin genre. Prisen er blevet uddelt siden 2006 og er skabt i samarbejde mellem Information og møbelvirksomheden Montana. Med prisen følger 100.000 kroner.

Prisen er blandt andre gået til Asta Olivia Nordenhof , Bjørn Rasmussen, Pia Juul, Jonas Eika og Helle Helle.

 

GennemseGennemse
  • Bog

Evigt i tiden : roman

Af Jens Smærup Sørensen (2023)
Med Lone og Jakob som de gennemgående personer, tegner Jens Smærup Sørensen et historisk billede af landbrugsdanmark....
Læs mere

Montanas Litteraturpris
Læs mere om litteraturprisen på 
https://www.montanafurniture.com/da-dk/montana/presse/litteraturpris-2024

Forfatterweb

Jens Smærup Sørensen - ForfatterWeb
Læs mere om om forfatteren på Forfatterweb
https://forfatterweb.dk/oversigt/zsmaerup

Jens Smærup Sørensen på Forlaget Grif
https://forlagetgrif.dk/forfattere/jens-smaerup-soerensen/

Materialer