Vi anbefaler: Tre små appetizers for enhver smag

Værs´ go …3 små appetizere: leveret af eReolen.dk og serveret af Helle Allentoft, medarbejder på Hørning Bibliotek

“Den hvide masai” af Corinne Hofmann 

Vildt fascinerende historie fra det virkelige liv, om schweizeren Corinne Hofmann, som i 4 år var gift med en masai og dermed levede den del af sit liv iblandt dem. 

Jeg synes, det er en god historie, fordi man får indblik i en helt anden verden og kultur end vores egen og indser, hvor forskelligt mennesker lever deres liv, og hvordan kærlighed ingen grænser kender. Derimod kan kulturforskellighed have en afgørende rolle for om kærligheden kan bestå. 

”The Circle af Dave Eggers 

Jeg har gennem tiden læst rigtig mange krimier, men ingen har gjort indtryk på mig, som ”The Circle”. Måske også fordi den er så anderledes end almindelig gængse krimier. ”The Circle” er en thriller, der handler om, hvordan de sociale medier kan misbruges i de forkerte hænder. 

Den har fået temmelig forskellige anmeldelser, men jeg giver den topkarakter, da den giver et skræmmende billede af et overvågningssamfund hvor man er ”på” 24/7, og hvor intet længere er privat. 

Jeg synes, det er temmelig tankevækkende i forhold til, hvordan sociale medier og digitale platforme fylder mere og mere i vores samfund, selvom tingene her er sat på spidsen. 

Visse anmeldere trækker tråde til ”1984” af Georg Orwell, som vakte stor opsigt da den blev udgivet. 

Bogen blev filmatiseret i 2017, og som film er fortællingen bestemt også god.

”Min mor var besat” af Peter Øvig Knudsen 

Dette er en virkelig stærk, ærlig og rørende skildring om psykisk sygdom. 

Den beskriver Peter Øvig Knudsen´s barndom, med en mor som var hårdt ramt af depression, og hvor dette var altoverskyggende i hans liv med hende. Alting fremstod pænt og poleret på overfladen, men bag facaden var alt kaos, for både hans mor og hele hans familie. 

Undervejs i arbejdet med bogen, blev Peter Øvig selv ramt af en depression, og vi følger hans tanker og sygdom tæt. 

Jeg blev virkelig rystet over, hvor invaliderende en sådan tilstand kan være for den ramte og dennes familie, og derfor har den gjort et stort indtryk på mig. 

Det var tre smagsoplevelser, jeg synes, du skulle prøve at dykke ned i: Alle tre er at finde på eReolen.dk

Velbekomme! 

Helle anbefaler: Tre små appetizers for enhver smag
Helle anbefaler: Tre små appetizers for enhver smag