Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Biblioteket
Målgruppe
Section
Arrangør

Torsdagscafé: Kortlægningen af Grønland

Det har været en lang proces på 600 år

Men NU skulle der være styr på geografien i følge tidligere Geograf og Forskningsbibliotekar på Det kongelige Bibliotek, Henrik Dupont.

Kortlægningen af Grønland har været en lang og svær proces, bogen fortæller den historiske baggrund for denne kortlægning ikke teknikken, med de mange forsøg på gennem 600 år, at forsøge at kortlægge verdens største ø beliggende i arktis med de mange vanskeligheder det har givet for at komme frem. Grønland har været beboet i mere end 4500 år, men først nu er kortlægningen endelig blevet færdig. Der har været mange forsøg undervejs med dramatiske ekspeditioner fra en lang række forskellige lande.

Det er også historien om, hvordan Danmark endte med at få rettighederne til dette kæmpe land fjernt fra de milde danske kyster og de forviklinger dette har medført siden den danske lærde Claudius Clavus første gang førte Grønland ind på verdenskortet i 1427.

Henrik Dupont har udgivet den flotteste og mest gennemarbejdede bog om Kortlægningen af Grønland ved Lindhardt og Ringhof i november 2022.

Henrik Dupont har været ansat i 38 år på Det Kgl. Bibliotek i Kort og Billedafdelingen Han er tilflytter til Skanderborg i 2016 efter 66 år på "Djævleøen" Citat ham selv. Forfatteren trives vældig godt i Skanderborg og nyder pensionisttilværelsen, og er meget engageret i lokale aktiviteter. Henrik Dupont er uddannet i geografi, geologi og historie og efterfølgende en uddannelse på biblioteksskolen.

Torsdagscaféen er gratis og uden tilmelding. Biblioteket sørger for kaffe og te på kanden og småkager dertil.