Om dette arrangement

Tid
11:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Udlånet
Målgruppe

Udstilling: I samme båd

I Landsbyen Sølund har en gruppe af 6 mennesker, 4 beboere med funktionsnedsættelser, en pædagog og en kunstner arbejdet på kunstprojektet ”I samme båd”. Hovedfokus gennem hele projektet har været, at alle er i samme båd, når de enkelte kunstværker skabes. Værkerne udstilles i Skanderborg med fernisering den 22. februar 2023.

 Kunstneren bag projektet, Thomas Dausell, blev inspireret af et engelsk projekt (Project Artworks), hvor man skaber kunst sammen med borgere med vidtgående og varige funktionsnedsættelser

Der er to ting som er særligt og vigtigt i det her projekt:

  • For det første, så er vi sammen om at skabe kunsten. Alle er sammen om at skabe projektet sammen
  • Den anden ting, som er helt afgørende i projektet er, at det er den enkeltes værk. Det er den enkelte, der er skaber. Han eller hun skal mærke, at det er deres eget værk

Formålet med projektet har også været at give den enkelte simple tekniske tegne og male metoder og fokusere på den enkelte borgers evne til at fordybe sig en kunstnerisk processer i en atmosfære præget af nærvær, tillid og opbakning . 

Desuden har kunstneren undersøgt hvorvidt den kunstneriske praksis kan åbne op for dialog, fællesskaber og personlig udvikling. 
 

Udstillingen kan opleves på Skanderborg Bibliotek i perioden fra 22. februar til 22. marts