Fotokunst af Peter Birk

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Section

Peter Birk udstiller fotokunst

Udstillingen kan ses i Foredragssalen på Ry Bibliotek i den betjente åbningstid

Peter Birk er uddannet bibliotekar og var i 23 år stadsbibliotekar i Silkeborg. Efter sin pensionering i 2008 blev der tid til at rejse og fotografere.
Fotografierne bliver brugt til foredrag om fremmede kulturer, og fotoudstillinger. I nogle år deltog han også i både danske og udenlandske fotokonkurrencer.
I de seneste år er en del af billederne blevet gengivet i en række fotobøger, med Peter Birks egne tekster.
Som fotograf er han helt selvlært.
Peter Birks udstillingsbilleder er sammensat af flere fotografier i mere eller mindre gennemsigtige lag. På den måde lægger han sig op af digtekunsten, der også udtrykker sig med forskellige virkeligheds- og symbollag. Hvis han selv skal definere sin stil er den præget af ”Magisk realisme”, en genre der ligeledes er hentet fra litteraturens verden.
I billederne kan indgå fotos fra rejser, teater, natur, landskaber og spejlinger i vand. Men de indeholder allesammen elementer fra andre fotografier, der bryder naturalismen og kaster nyt og uventet lys over billederne. Der er små og store forvanskninger, mennesker, der pludselig blander sig i scenerierne. Verden er ikke kun det vi ser, men også det vores forestillinger, erfaringer og fantasi lægger til.

Alle billederne er printet på aluplader, et stabilt materiale der ikke ændrer sig, heller ikke hvis man vil anbringe billederne udendørs.
De er alle signerede og har eksemplarnumre. Der vil maksimalt blive printet 10 eksemplarer af et billede.

Peter Birk er medlem af kunstnergruppen Silkaden, samt Eksperimentalfotogrupperne Compose og Strata. Det har medført en lang række udstillinger bl.a. på Museum Jorn og Kunstcentret Silkeborg Bad. Det er også blevet til en række separatudstillinger i kunstforeninger og gallerier.

http://www.peter-birk.dk/