Lektørudtalelse

Forfatter: Mette Balle Christensen

Kort om bogen

16-årige Wilma er udvekslingsstudent i USA. Under hendes ophold findes en pige myrdet og Wilmas 6. sans siger hende, at hun ved, hvem morderen er. Men har hun ret? Ungdomsroman for alle læsere fra 14 år

Beskrivelse

Wilma rejser til USA for at være udvekslingsstudent i et år. Hun flytter ind hos en familie i Florida. Familiens datter Rebecca forsøger at få Wilma ind i sin venindekreds, men Wilma passer ikke rigtigt ind. Hun forelsker sig i familiens søn, Jamie, og de begynder at hænge ud sammen om natten. Kort efter at Wilma er ankommet til Florida, finder man liget af en pige, der har været forsvundet. Wilma mener, at hun har en veludviklet 6. sans,og fornemmer hurtigt, at morderen måske befinder sig tæt på, og hun begynder at holde øje med familiens nabo. Da pigen Theresa forsvinder, går det op for Wilma, at morderen måske er en helt anden - og meget tættere på. Men hvad er fakta og hvad er bare fornemmelse? Og hvilken betydning har Wilmas egen fortid?

Vurdering

Virkelig velskrevet og helt vildt spændende ungdomsroman. Handlingen indledes med en antydning af, at noget forfærdeligt er sket. Herefter er det et flashback, der starter, da Wilma ankommer til USA. Det krydres af små stykker tekst, hvor Wilma taler direkte til læseren og langsomt folder det forfærdelige ud. Siderne vender sig selv og læseren fanges ind i Wilmas fornemmelser, men noget lurer under overfladen. For er Wilma overhovedet en troværdig fortæller?

Andre bøger om samme emne

Læsere, der godt kan lide spænding, kan fx anbefales Oktober er den koldeste måned