Den store Zombie bog
Den store Zombie bog

Anbefaling: Den store zombie bog af Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen

06.02.20
Hvad gør du, når zombierne kommer? Hvor løber du hen? Hvor gemmer du dig og hvilke våben vælger du i kampen?

I en hustand med en dreng på 6 år, så er ovenstående helt ordinære overvejelser, som man godt kan reflektere over flere gange om ugen. Efter at min søn og jeg har læst Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsens store zombiebog så er vi godt klædt på til en zombie storm. Det er en velskrevet fagbog for børn  - officielt fra 10 år og ældre men læsningen for den 6 årige har ikke resulteret i mareridt. 

Bogen er en ordentlig fagbog opdelt i gode lærerige kapitler som beskriver zombiernes oprindelse, de enkelte zombietyper og hvordan de bedst bekæmpes. Det er en meget grafisk bog, så våben og zombie er fotografisk gengivet og det får indholdet til at fremstå meget "realistisk". Så du skal som forælder overveje, hvad dit barn er klar til at få at vide. Men når det er sagt så er bogen en festlig opvisning i denne genres klassiske udtryksformer. Halvdøde, genopståede og  andre typer af zombier. 

Bogen er en guide som gør læseren istand til at overleve et zombie angreb og den tager sin opgave alvorligt. Her er anvisninger på gemmesteder og gode våben, zombiernes svagheder og styrker og meget mere på de 117 sider.  Der er også indlagt flere forskellige tests - læseren kan f.eks. overveje hvorvidt en klassekammerat er ved at udvikle sig til en zombie eller ej. 

Det er tydeligt at mærke, at de to forfattere har erfaring i at skrive til børn og unge. Sproget er på en gang simpelt og flydende. Ligesom der også er en underliggende humor i sproget. En festlig og spændende bog til kommende zombie jægere eller til alle jer, der bare vil klare jer igennem når zombieerne kommer.....

Materialer
Nicole Boyle Rødtnes, Bjarke Schjødt Larsen: Den store zombie bog GennemseGennemse
  • Bog

Den store zombie bog

Af Nicole Boyle Rødtnes, Bjarke Schjødt Larsen (2018)
Om de forskellige slags zombier, om deres styrker og svagheder, og om hvordan du bekæmper de levende døde
Læs mere