Vi anbefaler: Mød den psykologiske thrillers lillebror: Domestic Noir
Vi anbefaler: Mød den psykologiske thrillers lillebror: Domestic Noir

Vi anbefaler: Mød den psykologiske thrillers lillebror: Domestic Noir

Mit navn er Maria, og jeg arbejder på Hørning Bibliotek. Jeg har på det seneste stiftet bekendtskab med den såkaldte ”Domestic Noir” genre, som jeg er blevet helt opslugt af.

Så måske det også vil være noget for dig?

Domestic Noir er en subgenre til psykologiske thrillers. Det er en genre, der er kendetegnet ved at have en dyster stemning og med en handling og et plot, der primært udspiller sig indenfor hjemmets fire vægge.

Jeg er blevet ret vild med denne genre, fordi jeg altid bliver overrasket: Selv når jeg tror, jeg har regnet det hele ud, stikker handlingen pludselig i en helt anden retning.

Her nedenfor får du foreløbig 6 titler, som jeg vil anbefale dig. De findes alle som e-bøger og netlydbøger på e-Reolen.dk, så det er bare med at komme i gang.

”Drevet til mord” af Rachel Abbott

”Drevet til mord” af Rachel Abbott

Politiet bliver kaldt ud til et hus, hvor der tilsyneladende foregår husspektakler. I huset finder de Evie i live og Marks blodige lig. Så hvad er motivet og hvilke begivenheder har ført til denne situation? Et lille hint er, at politiet kender huset fra tidligere, hvor Marks første kone døde på mystisk vis i kælderen.

Selv kunne jeg godt gætte mig til første del af handlingen, men slutningen gør, at den bestemt er værd at læse.

Kvinden der forsvandt

”Kvinden der forsvandt” af Gillian Flynn

På deres femårs-bryllupsdag forsvinder Amy sporløst. Hun levede ellers i et tilsyneladende lykkeligt ægteskab. Hendes mand Nick bliver derefter politiets hovedmistænkte, og fundet af Amys kompromitterende dagbog belaster ham yderligere.

Jeg hørte denne som lydbog, og indlæser Liselotte Krogager gør det fænomenalt. 

Kvinden mellem os

”Kvinden mellem os” af Greer Hendricks

Nellie skal giftes med sin drømmemand Richard. Men bryllupsforberedelserne generes af Richards ex-kone, der virker sygeligt jaloux. Men ville hun af den grund kunne finde på at gøre skade på Nellie?

Denne bog snød mig faktisk flere gange, idet plottet twistede igen og igen. Det er en af de bøger, hvor jeg højlydt har gipset samt kommenteret karakternes handlinger: ”Nej, det gjorde du bare IKKE!”. Men jo – det gjorde hun….

Før jeg lukker øjnene

”Før jeg lukker øjnene” af S.J. Watson

Christine har angiveligt som følge af et trafikuheld haft hukommelsestab i en snes år. En læge opfordrer hende til at skrive dagbog for at binde dagene sammen, og langsomt erkender hun, at intet er, som det giver sig ud for.

Den er utroligt godt skrevet. Sproget og plottet gør, at det ene kapitel æder det andet. Den var læst på 2 dage. 

Bag lukkede døre

”Bag lukkede døre” af B.A. Paris

Nygifte Jack og Grace er det perfekte, misundelsesværdige par, som elsker hinanden og tilsyneladende har alt, hvad man kan ønske sig. Men hvorfor kan man aldrig komme til at møde Grace alene - og er Jack ikke lige lovlig kontrollerende?

Dette er virkelig skræmmende læsning – så læs ikke denne, hvis du har sarte nerver. For hvad nu hvis dette skete i virkeligheden? Det, der skræmte mig mest ved denne bog, er tanken om, hvad ordets magt og personlig udstråling rent faktisk kan gøre muligt. 

Kvinden i toget

”Kvinden i toget” af Paula Hawkins

Hver morgen sidder Rachel på toget og fantaserer om parret i et helt specielt hus langs banen og deres perfekte liv. En morgen ser hun noget, der chokerer hende, og da kvinden kort efter efterlyses, føler Rachel, at hun må gøre noget.

Dette er faktisk den første bog indenfor domestic noir genren, jeg har læst. Den er rigtig godt skrevet, og jeg blev godt og grunddigt taget ved næsen, da jeg nåede hen til de sidste sider.

Ja, som du kan se, er der nok at tage fat på…. Hvis du altså tør.

God fornøjelse.

Med Venlig Hilsen

Maria

Lån bøgerne på eReolen
GennemseGennemse
  • Ebog

Drevet til mord : krimi

Af Rachel Abbott (2019)
Evie banker en dag på hos fotografen Mark, som forelsker sig i hende, og snart får de datteren Cleo. Men Marks første...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Kvinden der forsvandt

Af Gillian Flynn (2013)
På deres femårs-bryllupsdag forsvinder Amy sporløst fra sit lykkelige ægteskab. Nick bliver politiets hovedmistænkte,...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Kvinden mellem os : psykologisk thriller

Af Greer Hendricks, Sarah Pekkanen (2018)
Nellie skal giftes med sin drømmemand Richard. Men bryllupsforberedelserne generes af Richards ex-kone, der virker sy...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Før jeg lukker øjnene

Af S. J. Watson (2012)
Christine har angiveligt som følge af et trafikuheld haft hukommelsestab i en snes år. En læge opfordrer hende til at...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Bag lukkede døre

Af B. A. Paris (2017)
Nygifte Jack og Grace er det perfekte, misundelsesværdige par, som elsker hinanden og tilsyneladende har alt, hvad ma...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Kvinden i toget : thriller

Af Paula Hawkins (2015)
Hver morgen sidder Rachel på toget og fantaserer om parret i et helt specielt hus langs banen og deres perfekte liv. ...
Læs mere