Vi anbefaler: Gode animationsfilm til børn - på filmstriben

12.01.21
Leder du efter en god animationsfilm til børnene, som du faktisk også selv gider at se? Så er her en række forslag. De kan findes og streames fra bibliotekets streamingstjeneste: Filmstriben

Til de små børn er der mange gode muligheder. F.eks. Hodja fra Pjort, som drømmer om at rejse ud i den store verden. En drøm som går i opfyldelse, da han får et magisk tæppe. Baseret på Ole Lund Kirkegaards børnebog. I Kirkegaards univers finder vi også den klassiske fortælling om det gule næsehorn Otto. Hovedpersonen Topper savner sin far, der sejler på de syv have, og føler sig generelt lidt kikset. Men da Topper finder en magisk blyant og tegner et gult næsehorn, der bliver levende, sker der ting og sager, som vender op og ned på livet for Topper og menneskene omkring ham!

Du kan også  tage med Minisekterne - På nye eventyr'. Den handler om en lille mariehøne, som ved en fejl bliver fanget i en kasse og sendt til Caribien og derfor må hans forældre ud på en farefuld redningsmission. 

De lidt større børn vil fascineres af det farvestrålende "person"galleri i filmen "Junglebanden".  Det er historien om Pingvinen Monrad og resten af Junglebanden som udfordres af den djævelske koalabjørn Igor og hans tungnemme bavianhåndlangere, som har planer om at udslette junglen, og alt hvad den indeholder....

Jeg synes også at historien om brevduen Valiant, der med livet som indsats, krydser den engelske kanal med vitale informationer fra det besatte Frankrig, er værd at se. De voksne kan måske snige sig til at se med engelsk tale - John Cleese og Ewan McGregor og da handlingen også låner fra en autentisk historie er der sågar lidt historie at lære. 

Der er således mange gode muligheder for at fornøje sig med en animationsfilm. God fornøjelse

Bonusinfo
Vidste du, at verdens første animationsfilm fra 1906 hed "Humorous phases of funny faces" og var instrueret af J. Stuart Blackton?
Der er - som det fremgår - sket en del med teknikken siden da.