Vi anbefaler: En klassiker med bid i
Vi anbefaler: En klassiker med bid i

Vi anbefaler: En klassiker med bid i

Mit navn er Diana, og jeg har min daglige gang på Galten Bibliotek. Jeg har en stor forkærlighed for fantasy- og horrorbøger.

Nogle vil mene, at det flotte forårsvejr, vi har for tiden, ikke ligefrem inviterer til det helt store gys. Men tro mig: Hvis du f.eks. vælger at lytte til fantasy- og horrorbøger i lydbogsformat, kommer du helt automatisk ind i den uhyggelige stemning, som kan fremkalde bangebuksen i en hver. Også selvom solen skinner fra en klar forårshimmel.

Min egen erfaring er, at mit indtryk af en allerede læst bog ofte ændres, når jeg på et senere tidspunkt hører fortællingen som lydbog.

I øjeblikket er jeg f.eks. selv i gang med at genopfriske klassikere, og min ører har derfor selskab af intet mindre end Bram Stokes ”Dracula”, når jeg tager ud på mine daglige gåture.

I dette eksempel er det egentlig ikke kun teksten, der er speciel ved denne lydbog, men i højere grad måden den er indtalt på. Den er indtalt af flere forskellige stemmer, så historien bliver anderledes levende. Jeg kan varmt anbefale dig at lytte til denne Dracula version og derved selv opleve, hvor anderledes og intens oplevelsen af en ellers velkendt fortælling bliver. Selv er jeg særligt begejstret for den måde, hvorpå lydbogen har forskellig stemmeføring og med overbevisende dialekter og accenter. Det er alt sammen med tilMan behøver nærmest kun at lukke øjnene for at se historien udspille sig.

Hvis du altså tør…..

Sæt tænderne i den gode historie med det direkte link til hørespillet her:

Materialer