Ukraine krisen - 1 år senere

20.02.23
Krigen i Ukraine har nu raset i et år og intet tyder desværre på fred. I det seneste år der er udkommet en del litteratur både konflikten og om Ukraine og Rusland. Vi har opdateret artiklen her med den nyeste litteratur.

Overblikket kan være svært at få, men på siden her finder du nogle kilder, vi på biblioteket sædvanligvis anvender. De giver mulighed for et både nuanceret og detaljeret indblik i krisen. 

På siden her finder du både henvisninger til et par valide databaser, som vi ofte har glæde af, når vi skal søge aktuelle informationer. Vi har også udvalgt et par gode tidsskrifter, som sædvanligvis belyser verdens konflikter på en sober måde.

Sidst finder du et opdateret udtræk fra artikelbasen med de 25 nyeste artikler om Ukraine.

Kilder til baggrundsinformation

Faktalink

Faktalink
Faktalink er en biblioteksdatabase med aktuelle artikler om samfundsrelevante og historiske emner, som har bred interesse.
Her er en aktuel og løbende opdateret oversigtsartikel om konflikten
Læs artiklen
 

Den store danske encyklopædi

Den Store Danske
Danmarks Nationalleksikon er et glimrende sted at starte hvis du søger baggrundsinformationer.
De har netop opdateret artiklen om Ukraine
Se artiklen her
 

Via Pressreader får du adgang til en stor mængde aviser og magasiner fra hele verden

PressReader
PressReader giver dig adgang til magasiner og aviser fra hele verden. Der er bl.a. adgang til magasiner som "Newsweek" og en række store aviser som "The Guardian eller "The Washington Post".
Her kan du altså få mange forskellige vinkler på konflikten i Ukraine. Der er sågar ukrainske og naturligvis russiske aviser  som kan være interessante, hvis man behersker disse sprog.
PressReader
 

Proekt Media

The Proekt Media beskriver sig som et uafhængigt russisk medie som specialiserer sig i dybdegående journalistik. Her findes flere artikler oversat til engelsk 

https://www.proekt.media/en/home/

Et par udvalgte tidsskrifter som bringer solide og aktuelle artikler om konflikten i Ukraine. Der er adgang via. eReolen Global.

Nyeste artikler fra artikelbasen om Ukraine