Louise Dalsgaard til indvielsen af Søtorvet

Tegnekonkurrence - “Resten er op til os"

Vores lokale forfatter Louise Juhl Dalsgaard har i anledning af Søtorvets indvielse, skrevet et digt til byen.

Skanderborg Kommunes Biblioteker har igennem længere tid haft et tæt samarbejde med den lokale forfatter Louise Juhl Dalsgaard, og med indvielsen af Søtorvet i Skanderborg var det derfor oplagt at invitere hende til at skrive et helt særligt digt: Et digt om byen og det at være menneske i den.

Forfatteren selv fremførte det nye digt under den officielle del af indvielsen af Søtorvet den 24. juni, og for de fremmødte var der ingen tvivl: Dalsgaards digt med titlen “Resten er op til os” er skrevet med Skanderborg i hjertet.

Louise Juhl Dalsgaard, som nu kan skrive betegnelsen “lejlighedsdigter” på CVet, fortæller selv om sit arbejde med opgaven:
“Da Skanderborg Bibliotek henvendte sig og spurgte, om jeg ville skrive et digt i anledning af det nye Søtorv, tøvede jeg ikke et sekund. Det var en opgave, jeg hverken kunne eller ville takke nej til”. Og hun fortsætter: “Her så jeg en unik mulighed for at sætte ord - ikke bare på de smukke ydre rammer, men også på alt det og alle OS, der skal udfylde og levendegøre de rammer. Mennesker, dyr, fællesskab. Det blev til digtet ‘Resten er op til os’.”

Klik her for at læse digtet

Søtorvet i Skanderborg er også en scene for litteratur og kultur:
Bibliotekschef Jens-Ole Winther ser Søtorvet som et sted med mange muligheder, han udtaler;  ”’Resten er op til os’, titlen på Louise Dalsgaards digt, rammer fuldstændig plet i f.t. den opgave biblioteket står overfor i samarbejde med byens mange frivillige, foreninger og institutioner – ja hele byen. Det er netop fra nu af, op til alle os i samarbejde, at skabe det liv, de aktiviteter og fællesskaber, med Søtorvet som ramme, giver os en unik mulighed for at skabe. Det arbejde glæder hele biblioteket i Skanderborg sig til at være med i. Det glæder mig, at vi med Louises digt også får vist, at Søtorvet ligeså bliver et sted for kulturelle oplevelser, hvor det kun er fantasien, der sætter grænserne for, hvad vi i fællesskab kan udrette.”

Biblioteket udskriver konkurrence: Vil du tegne med?
Bibliotekets arrangementsgruppe planlægger at give digtet yderligere liv i form af en digtudgivelse, der finder sted den 30. august. Kl. 17- ca. 18 under titlen: ”Digt, Drinks og Djazz”

For at fuldende digtudgivelsen, inviterer vi ydermere borgere i alle aldre fra kommunen til at finde tusch og blyant frem, så vi sammen kan bakke digtets indhold op med en række tegnede illustrationer.

Deadline for indsendelse af tegninger er den 9. august, hvorefter et udvalg bestående af forfatter Louise Juhl Dalsgaard samt repræsentanter fra Bibliotekets arrangementsgruppe Karina Palmquist og Louise Grønlund vil udvælge de mest udtryksfulde tegninger. De udvalgte tegningervil blive trykt sammen med digtet, og tegnerne bag inviteres med til arrangementet ”Digt, Drinks og Djazz” ligesom de vil modtage et signeret eksemplar af digtudgivelsen.

Fakta om konkurrencen:
Der er ingen krav til tegnestil, men din tegning skal holdes i s/h – gerne sort tusch

Du deltager i udvælgelsen ved at indsende et foto (høj opløsning) af din tegning til:
karina.palmquist@skanderborg.dk eller louise.gronlund@skanderborg.dk

For nærmere info om digtet samt konkurrencen: Ovenstående mails