Gør en god gerning og hjælp med at samle ind

Hver gerning udløser nemlig 20 kroner til årets Danmarks Indsamling den 29/1, hvor pengene går til udsatte børn i Syrien

Ryd op på dit værelse, luft din nabos hund, eller bag en kage til en du kan lide.

Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2022 sammen med de yngste danskere - en indsamling som Skanderborg Kommunes Biblioteker selvfølgelig støtter op om.

Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 29. januar, udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.

Alle børn mellem 4-14 år kan være med.

Registrer dine gode gerninger

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den.

Det gør du på dr.dk/godegerninger hvor du også kan uploade et billede.

Det er også muligt at udprinte og udfylde Gode Gerninger-beviset hjemmefra (du kan også få det på biblioteket), og aflevere det hos et af Skanderborg Kommunes Biblioteker

Find Gode Gerninger-beviset her

Du kan f.eks:

• Hjælpe med opvasken
  • Gå ud med skraldet
  • Lufte hunden
  • Send en hilsen
  • Tegn en tegning til mor eller far
  • Hjælp med at lave aftensmad
  • Ryd op på dit værelse
  • Hjælp dyrene i haven
  • Støvsuge dit værelse

Klik her for flere forslag

Sidste frist for at indberette gode gerninger er fredag den 28. januar kl. 12.

Danmarks Indsamling 2022

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer. Indsamlingen 2022 sætter fokus på coronakrisens børn. Novo Nordisk Fondens donation går til et dansk indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2022