Bybadet: Adgang til sauna for alle senest 1. februar

Nu er ventetiden snart forbi. Senest 1. februar kan alle med hang til det kolde gys bruge alle faciliteterne ved Bybadet – det nye søbad ved Kulturhuset. 

Totalentreprenøren MT Højgaard er i gang med de allersidste detaljer på byggeriet, inden det kan komme i normal drift. Det handler blandt andet om et rækværk, finish og installation af wifi ved Bybadet. 

Det trådløse internet skal blandt andet bruges til at håndtere låsesystemet på stedet. I praksis bliver det små personlige låsebrikker, som kan administrere adgangen til faciliteterne. 

- Bybadet er tænkt og bygget til, at alle kan bruge det. Det gælder også saunaen, som alle kan bruge mod betaling af et lille beløb, som går til at dække udgifterne til el. Låsesystemet bliver installeret i løbet af de næste uger, og derefter kan alle købe adgang til saunaen, siger bibliotekschef Jens-Ole Winther. Skanderborg Bibliotek står for den formelle drift af Bybadet. 

Midlertidig begrænsning i adgang

Etableringen af låsesystemet har desværre været forsinket. Det – kombineret med corona-restriktionerne – har betydet, at det ikke har været muligt at give fuld adgang til faciliteterne på stedet. 

Indtil videre er det kun foreningen af vinterbadere på stedet, kaldet Vinterbybadet, der har fuld adgang til saunaen og de andre faciliter. 

- Nogle borgere er desværre gået forgæves efter det kolde gys og efterfølgende saunatur ved Bybadet, og det er vi kede af. Låsesystemet er snart på plads, og så får vi Bybadet op at køre på den måde, det er tiltænkt – nemlig med adgang for alle, siger Jens-Ole Winther. 

Salget af låsebrikker kommer til at foregå via foreningen Vinterbybadet. 

Fakta om Bybadet

Saunaen har plads til 8 personer under de nuværende corona-restriktioner. Når de er afskaffet – forhåbentlig 1. februar – er der plads til op til 30 personer i saunaen.

Vinterbybadet har disse åbningstider, hvor sauaen er tændt. Det er også i de tidsrum, at personer, som ikke er medlem af foreningen, kan købe sig adgang til saunaen. 

Mandag – fredag*:
06.00-10.00
16.00-21.00

Lørdag – søndag samt helligdage:
07.00-11.00
16.00-21.00

*Obs – tirsdag aften er åbningstiden 16.00-18.30 grundet saunagus og andre arrangementer.
Såfremt åbningstiden midlertidigt ændres på andre dage, bliver det annonceret på www.vinterbybadet.dk