Vi anbefaler: Få hjælp af Biblioteksvagten
Vi anbefaler: Få hjælp af Biblioteksvagten
Hos Biblioteksvagten kan du spørge om alt
Hos Biblioteksvagten kan du spørge om alt

Vi anbefaler: Få hjælp fra Biblioteksvagten

Mit navn er Steffen, og jeg er bibliotekar på Skanderborg Bibliotek

Her beskæftiger jeg mig mest med IT-arbejde og er desuden tilknyttet spørgetjenesten Biblioteksvagten.

Sammen med min kollega Birgit, passer jeg Biblioteksvagten med en fast ugentlig vagt, samt weekendvagt 8-10 gange om året.

Hos Biblioteksvagten hjælper vi bl.a. med opgaveskrivning og brugen af bibliotek.dk, men det er også muligt at få svar på faktuelle spørgsmål, hjælp med bestilling, eller få afgjort et væddemål.

Biblioteksvagten er bemandet af bibliotekarer fra hele landet, og her under corona-krisen har vi haft særligt travlt med at hjælpe studerende til at finde online kilder til deres opgaver, når det nu ikke har været muligt at bestille materialer på normal vis. Desuden har vi svaret på en hel del administrative spørgsmål omkring lukningen af bibliotekerne.

Mine favoritspørgsmål er dog af mere referenceagtig karakter og noget som ikke umiddelbart kan søges frem via google.
F.eks. når der efterlyses en bog, som spørgeren har læst for mange år siden men glemt titlen på. Så forsøger jeg at finde frem til den efterspurgte bog ud fra ofte lidt famlende
og ikke altid valide oplysninger.

Det kan fx være: ”Søger en bog hvor handlingen er en jævnlig indbydelse hos byens rigmand. Indbydelsen gælder en kreds af kendte borgere i byen. Menuen består nogle gange af grød, andre gange af fine retter. Værten er et magtmenneske. De indbudte får fine gaver, men er i værtens vold.”

Svaret er her Graham Greenes "Doctor Fischer of Geneva or The bomb party" fra 1980 (på dansk "Doktor Fischer i Genève").  

Et andet konkret eksempel: ”Mit spørgsmål drejer sig om et børneprogram 1973-1983. Kan ikke huske hvad det hed, og DR kan ikke hjælpe så jeg håber i kan! Den handlede om en dreng der fløj ud i rummet til en planet for at redde en etnisk udseende pige, der blev holdt fanget af nogle soldater med skulderpanser. Han blev suget med sit værelse ud i rummet når nogle store kirkeklokker ringede.”

Her er svaret tv-serien "Crash", der blev sendt første gang i 1984. Serien blev skrevet og instrueret af Carsten Overskov, og var efter datidens forhold en ganske dyr produktion for DR.
Samtlige 13 afsnit kan i øvrigt ses på DR's Bonanzasite her: https://www.dr.dk/bonanza/serie/123/crash

Tv-serien "Crash"

Har DU brug for vores hjælp, så kan du komme i kontakt med Biblioteksvagten via:

·       Mail - biblioteksvagten@biblioteksvagten.dk

·       Telefon & SMS - tlf. 7027 0717,

·       Chat eller formular - gå blot ind på www.biblioteksvagten.dk

Vi tales ved!

Mange hilsener fra

Steffen

P.S: Husk der er hjemmeadgang til Infomedia og Gale’s licenser under lukningen – Læs mere her: https://www.bibliotek.skanderborg.dk/nyheder/aktuelt/tips-til-opgaven