Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
200 kr.
Bibliotek
Lokalitet
BIO Huset
Målgruppe
Section
Arrangør
Køb billet(ter)

Tårernes Europa - foredrag med Lykke Friis

Arrangeret i samarbejde med BIO Huset og Galten Kirke.

Tårernes Europa
En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig - og læg dertil Brexit, autoritære bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede sig frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endelig i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det? Og hvor sikkert er det, at Europa kan holde sammen i kampen mod Putin? Det giver Lykke Friis sine bud på i sin nyeste bog Tårernes Europa, der er afsættet for dette foredrag.

Lykke Friis har altid haft det europæiske som omdrejningspunkt, først som statskundskabs-studerende, forsker, minister, korrespondent i nu som direktør for Tænketanken Europa. I foredraget tager hun tilhørerne med på hendes personlige europæiske opdagelsesrejse - fra Moskva og Rom til London og Kyiv, til det nye jerntæppe i Narva og det centrale Tyskland, hvor Putin boede i Dresden i slutfirserne og hvor Angela Merkel på en række områder svigtede. Anekdoter og pointer illustreres med et personligt fotomateriale.

Mødet med den polske frihedshelt Lech Walesa og Ruslands tidligere præsident Dmitrij Medvedev trækkes ind - alt sammen for at forklare, hvad der bragte os til dette vendepunkt i historien og for at give kvalificerede bud på, hvad der venter os. Trods titlen er én af hovedpointerne, at der fortsat er håb. Ligesom i 1989 afhænger det Europa, vi får i høj grad af os selv. Og aldrig siden 1989 har der været en så bred erkendelse af, at demokrati og fred i Europa ikke må tages for givet.

Billetter bestilles via BIO Husets hjemmeside som findes her