Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
145 kr.
Lokalitet
Kulturhuset
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Stine Pilgaard

Foredrag om romanen Meter i sekundet.

Romanen Meter i sekundet fra 2020 er en humoristisk roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform, og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse.

Meter i sekundet er en fortælling om at træde ind i et nyt og ukendt landskab. Om relationer, dilemmaer og samtalernes veje og vildveje. Romanen består af forskellige teksttyper, brevkassetekster og sange, hvoraf en af sangene bliver trykt i den nye udgave af Højskolesangbogen, Danmarks mest solgte bog, der udkommer til november 2020.

Stine Pilgaard er født i Aarhus i 1984 og vokset op i Vejlby-Risskov. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og er cand.mag i dansk og medievidenskab fra henholdsvis Aarhus og Københavns Universitet.

I 2012 debuterede Stine Pilgaard med sin anmelderroste debutroman Min mor siger. Den blev præmieret af Statens Kunstfond samme år. Romanen blev solgt til udgivelse i Norge og Island, blev nomineret til DR Romanprisen og fik debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.

I 2015 fulgte hun succesen op med romanen Lejlighedssange, der modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til Læsernes Bogpris (2016). Begge bøger er oversat til norsk af Erlend Loe.

Foto: Katrine Rohrberg

Materialer