Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
145 kr.
Lokalitet
Store Sal
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Rasmus Tantholdt

Foredraget "Det vi så". Fra Mogadishu til Hong Kong. Fotografier fra kanten af verden.

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår. Selv føler Rasmus Tantholdt, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Rasmus Tantholdt er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer. Rasmus Tantholdt formidler sine foredrag på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op.

Rasmus Tantholdt blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus Tantholdt har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen.

Foredraget varer ca 2 timer.

Foredraget er et smarbejde mellem Skanderborg Debatforum og Skanderborg Bibliotek

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Med åbne øjne : fortællinger fra verdens brændpunkter

Af Rasmus Tantholdt (f. 1973) (2018)
Baseret på en række interviews med udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdt (f. 1973) fortælles om arbejdet som krigsko...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Verden på højkant : møde i Andesbjergene med indianernes danske jesuiterpræst

Af Jørgen Bjerre (1997)
Om Peter Tantholdt Hansens (f. 1926) liv som katolsk præst, jesuit og missionær blandt Perus indianere
Læs mere