Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
145 kr.
Målgruppe
Køb billet(ter)

Mogens Lykketoft

Foredrag om Thomas Pikettys bog "Kapital og ideologi".

Mogens Lykketoft fortæller om Thomas Pikettys bog "Kapital og ideologi" fra marts 2020. En bog han kalder et banebrydende værk.

Thomas Pikettys nyeste bog "Kapital og ideologi" fortæller barsk og fascinerende ulighedens historie og giver konkrete bud på hvordan vi bekæmper ulighed og fattigdom - og skaffer os midler til at klimaet, før det er for sent!

Mogens Lykketoft (f. 1946) er forhenværende minister, formand for Socialdemokratiet, formand for Folketinget og formand for FN’s Generalforsamling. I dag holder han foredrag, skriver artikler og optræder i TV og radio.

Thomas Piketty (f. 1971) er en fransk økonom, der forsker i social og økonomisk ulighed. I 2013 udgav han bogen "Kapitalen i det 21. århundrede", der blev solgt i 2,5 millioner eksemplarer og udkom i 40 lande. I bogen dokumenterede han stigningen i den økonomiske ulighed. En øget ulighed der ifølge ham skyldes, at aflønningen af kapitalen vokser mere end aflønningen af arbejdsindsatsen.

I "Kapital og ideologi" ser Thomas Piketty nærmere på ulighedens historie, samt på hvordan verdenshistoriens ideologier hver især har bidraget til og fastholdt uligheden. Han giver også et bud på et nyt og mere retfærdigt økonomisk system med mindre ulighed.