Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
145 kr.
Lokalitet
Kulturhuset-Skanderborg, Sløngelsalen
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Maren Uthaug

Et tegnet foredrag.

Maren Uthaug tegner sit alter ego, damen fra striben "Ting jeg gjorde" fra Politikens bagside. Hun tegner barndommens kaos, den uregerlige ungdom, kærlighedsaffærerne, og hvordan moderskabet raserer ens forståelse af at være menneske. Nogle af tegningerne er alvorlige, andre eftertænksomme, og så er der selvfølgelig også dem, der får salen til runge af latter.

I arrangementets første halvdel kan du opleve Maren Uthaug tegne live. Tegningerne bliver blæst op på et lærred, så publikum kan følge processen.

I anden halvdel fortæller Maren Uthaug om sin nyeste bog "En lykkelig slutning" fra 2019.  "En lykkelig slutning" er en roman om døden i dens mange afskygninger – om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme. Bogen er en tour de force gennem dødens kulturhistorie, med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

Maren Uthaug er forfatter, tegneserieskaber og blogger. Hun tegner den daglige stribe til Politikens bagside og har udgivet flere graphic novels fra samme univers som striben "Ting jeg gjorde". Maren Uthaug debuterede i 2013 med den anmelderroste roman "Og sådan blev det", der siden er blevet oversat til flere sprog. I 2017 udkom "Hvor der er fugle", der modtog DR Romanprisen.

Arrangementet varer cirka to timer inkl. pause.

Materialer