Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
145 kr.
Lokalitet
Kulturhuset Skanderborg
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Ida Jessen

Foredrag om bogen ”Kaptajnen og Ann Barbara”.

Forfatter Ida Jessen fortæller om sit forfatterskab og den nyeste bog ”Kaptajnen og Ann Barbara” fra 2020.

"Kaptajnen og Ann Barbara" er en western fra den jyske hede om dengang landet endnu skulle erobres, om en indædt og kompromisløs mand og om den kvinde, der bliver hans allierede. Det er en intens og dramatisk historie om kampen mod rå naturkræfter, om store drømme og endnu større ofre, om hævn og disciplin, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab.

Året er 1754. En vogn kommer kørende over den øde jyske hede. Der er en kaptajn på vognen, Ludwig von Kahlen. Han er kommet for at betvinge vinden og sandet. Han vil bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Ingen ved, hvem der ejer heden. Den brutale godsejer til Hald, Schinkel, mener, at den er hans – og han skyr ingen midler for at få sin vilje. En sommerdag kommer den gådefulde Ann Barbara vandrende over heden.

Ida Jessen er født i 1964. Hun er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus Universitet.

Ida Jessen debuterede som forfatter i 1989 med novellesamlingen "Under sten". Siden har hun udgivet en lang række noveller og romaner, herunder "Børnene" 2009, "Ramt af ingenting" 2013, "En ny tid 2015", "Doktor Bagges Anagrammer 2017"og "Telefon" 2018.

Hvad gør man, når tilværelsen smuldrer i éns hænder? Det spørgsmål kredser Ida Jessens værker om, men de giver aldrig entydige svar. Historierne udspiller sig ofte i landsbysamfund, hvor folk både elsker, hader og er afhængige af hinanden. Sanselige naturskildringer og psykologisk realisme kendetegner både hendes noveller og romaner, der alle er fortalt med præcis sproglig diktion. Ida Jessen er en vigtig forfatter i den lange nordiske, realistiske fortælletradition.

Materialer