Advarselsmeddelelse

Syntax error in search query
Foto: Les Kaner

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
145 kr.
Lokalitet
Sløngelsalen
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Iben Mondrup

Foredrag om romanen Bjørn.

Tabita og Vittu bliver som børn adopteret af Berthel, der sammen med sin kone vil lave en ny familie i Danmark. Under dramatiske omstændigheder braser drømmen, og familien bliver skilt ad. 15 år senere mødes de igen i Grønland. De har alle lagt Danmark bag sig og er på jagt efter et sted at høre til, i familien, i landet, hos hinanden. 

Foredraget handler om Mondrups kommende roman Bjørn. Og om arbejdet med de tre romaner, blandt andet forholdet mellem virkelighedens adopterede og de personer som opstår i romankunsten.

Iben Mondrup er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Hun er ikke bleg for at bruge sin egen livshistorie i sine foredrag, og det gør hendes optrædener nærværende og levende.

Iben Mondrup er født i Danmark, men er opvokset på Grønland. Med sit indgående kendskab til det grønlandske samfund er hun en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde.

Tilbage i 2003 dimitterede Iben Mondrup som billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og hun har dermed en mastergrad i Kunstteori og formidling. I 2009 debuterede hun som forfatter med romanen “Ved slusen”.

Iben Mondrups gennembrudsroman er “Godhavn” (2014), som hun fik DR Romanprisen for i 2015. Derudover er hun forfatteren bag “En to tre – Justine” (2012), “Store Malene” (2013) og “Karrensminde”(2016), “Vi er brødre” (2018) “Tabita” (2020), “Vittu” (2022).

Arrangementet varer cirka 1,5 time. 

Foto: Les Kaner

Materialer

Iben Mondrup: Vi er brødre : roman GennemseGennemse
  • Bog

Vi er brødre : roman

Af Iben Mondrup (2018)
Brødrene Poul og Jens vokser op i Nordjylland i årene efter 2. verdenskrig. Deres far deltog i modstandsbevægelsen, o...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Vittu

Af Iben Mondrup (2022)
Grønlandske Vitus bliver adopteret af Alice og Stig. Alice udvikler med tiden et symbiotisk og grænseoverskridende fo...
Læs mere
Iben Mondrup: Godhavn : roman GennemseGennemse
  • Bog

Godhavn : roman

Af Iben Mondrup (2014)
Tre danske søskende vokser op i Grønland i 1970'erne. Venskaber og naturen betyder meget for dem, og efterhånden...
Læs mere