Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
145 kr.
Lokalitet
Sløngelsalen
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Foredraget "Tove Ditlevsen - Set med nye øjne".

Jens Andersens nye anmelderroste bog Ditlevsen

Tove Ditlevsen har de seneste år fået en ny storhedstid med masser af international succes, og hendes litteratur var da også på mange måder forud for sin tid. Hun brugte sit eget liv - psykisk sygdom, misbrug og nederlag - nådesløst i sin litteratur. Samtidig var hun en stor og gudsbenådet humorist, der brugte ironi og sarkasme som våben i et forfatterskab, der var langt rigere og mere vidt forgrenet end de fleste aner. 

Med udgangspunkt i sine nye, anmelderroste bog DITLEVSEN tager Jens Andersen tilhørerne med ud i både kendte og ukendte dele af Tove Ditlevsens kunst. Med en række nye kilder – dels private breve og ukendte manuskripter, dels glemte digte og selvbiografiske avisskriverier – tegner han på halvanden time det hidtil mest nuancerede portræt af én af de største i dansk litteratur. 

Jens Andersen er især kendt for sine populære og prisbelønnede biografier om Astrid Lindgren, H. C. Andersen, Kronprins Frederik, Tove Ditlevsen, Ole Lund Kirkegaard, Tom Kristensen og Thit Jensen.

Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Weekendens Litteraturpris, Søren Gyldendal-Prisen, Læsernes Bogpris og Blixen-prisen for sine mange bøger.

Materialer