Om dette arrangement

Tid
10:30 - 11:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Udlånet
Målgruppe

Fernisering: I samme båd

I Landsbyen Sølund har en gruppe af 6 mennesker, 4 beboere med funktionsnedsættelser, en pædagog og en kunstner arbejdet på kunstprojektet ”I samme båd”. Hovedfokus gennem hele projektet har været, at alle er i samme båd, når de enkelte kunstværker skabes. Værkerne udstilles i Skanderborg med fernisering den 22. februar 2023.

Til ferniseringen kan du møde både kunstneren bag projektet, Thomas Dausell og hele gruppen bag værkerne - Erik Jensen, Solvejg Winter, Anna Malgorzata Kostrzanowska, Nikita Josefine Hansen, Irene Maria van Kooten Niekerk og Thomas Dausell.

Anna Malgortzata, som er pædagog i aktivitetstilbud i Landsbyen Sølund fortæller:

”Vi glæder os rigtig meget til at vise vores værker frem. Det er så vigtigt for denne her gruppe af mennesker, at de har følelsen og oplevelsen af, at man kan være noget og at man kan noget. Projektet oplever jeg har givet glæde og følelsen af, at det de kan og dem de er, bliver set og taget alvorligt. Derudover har vi skabt værkerne ved at sidde omkring bordet og i rummet sammen. Det tror jeg også har givet følelsen af fællesskab. Det er også rigtig vigtigt”.

Kunstneren bag projektet, Thomas Dausell udtaler dertil:

Der er to ting som er særligt og vigtigt i det her projekt:

  • For det første, så er vi sammen om at skabe kunsten. Alle er sammen om at skabe projektet sammen
  • Den anden ting, som er helt afgørende i projektet er, at det er den enkeltes værk. Det er den enkelte, der er skaber. Han eller hun skal mærke, at det er deres eget værk

Formålet med projektet har også været at give den enkelte simple tekniske tegne og male metoder og fokusere på den enkelte borgers evne til at fordybe sig en kunstnerisk processer i en atmosfære præget af nærvær, tillid og opbakning . 

Desuden har kunstneren undersøgt hvorvidt den kunstneriske praksis kan åbne op for dialog, fællesskaber og personlig udvikling. 

Udstillingen, som åbnes ved ferniseringen den 22. februar, kan opleves på Skanderborg Bibliotek frem til 22. marts.