Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
145 kr.
Lokalitet
Sløngelsalen
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Bosnien-Hercegovina ved skillevejen 30 år efter selvstændigheden

Foredrag ved Zlatko Jovanovic.

Kort efter dens anerkendelse som selvstændig stat i 1992 startede en tre-et-halvt år lang krig i Bosnien-Hercegovina. Den blodige krig afsluttedes i december 1995 med underskrivelse af den såkaldte Dayton-aftale - en aftale der skabte fred i landet, men samtidigt også fastfrøs den etniske opdeling, der opstod under krigen. 

Denne etniske opdeling skaber stadig den dag i dag en række problemer i landet og medvirker til, at Bosnien-Hercegovina - næsten 27 år efter aftalen blev underskrevet - fortsat er en dysfunktionel stat. 

Meget tyder dog på, at landet kan være på vej mod et reelt systemskifte i forbindelse med det nylig afholdte Parlaments- og Præsidentvalg. Hvad betyder valgresultaterne i den sammenhæng, og hvad er perspektiverne for landet efter valget, herunder ikke mindst Bosnien-Hercegovinas muligheder for at opnå EU-kandidatlandstatus? 

Foredrag ved Balkaneksperten Zlatko Jovanovic, ph.d. i jugoslavisk historie og analytiker i Oplysningsforbundet DEO. Zlatko Jovanovic har gennem en årrække undervist, forsket, skrevet og holdt foredrag om Balkan og herunder ikke mindst om Bosnien-Hercegovina. 

Foredraget foregår i Sløngelsalen og varer cirka to timer.