Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
150 kr.
Lokalitet
Sløngelsalen
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Anne-Grethe Bjarup Riis

Foredraget "I Guds rige"

Da Anne-Grethe Bjarup Riis' otteårige søn bliver dødeligt syg, forandrer hendes liv sig fra en velfungerende tilværelse til et mareridt. Afskåret fra omverdenen i isolation på Rigshospitalet skal hun være mor for sin cancersyge dreng med den umenneskelige viden om, at han kan dø. Hendes ægteskab bliver sat på en hård prøve, familie og venner forsvinder, og bønnerne op til Gud bliver ikke hørt.

Ensomhed, uretfærdighed og svigt fylder Anne-Grethe og får brudstykker fra en fortrængt barndom til at dukke op i hendes erindring.

Vi følger den otteårige søn, Anne-Grethe og hendes familie, som flytter fra det civiliserede Herning ud til de øde og spøgelsesagtige brunkulslejer i Søby i 70’ernes Midtjylland. Mørke familiehemmeligheder trækkes frem i lyset og udspiller sig et gudsforladt sted blandt forsømte skæbner, svineavl og kviksand og åbenbarer, at en ætsende forbandelse smitter ned gennem generationerne.

I Guds rige er en fortælling om menneskelige relationer og om at søge ned i barndommens mørke fortrængninger og om at møde sig selv. Romanen er en stærk personlig beretning om liv og død, om skyld og svigt og om at bevare et håb i den sværeste tid.

Foredraget varer cirka to timer og foregår i Sløngelsalen.

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

I Guds rige : roman

Af Anne-Grethe Bjarup Riis (2020)
Anne-Grethe Bjarup Riis fortæller om et hjerteskærende ensomt forløb med sønnens leukæmi og hendes egen opvækst med f...
Læs mere