Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Section

Kunstner Birthe Høilund udstiller

Udstillingen kan ses i Ry Biblioteks Foredragssal i den betjente åbningstid.

Birthe Høilund har fra barn og ung været god til at tegne og male. Hun er en god iagttager og udviklede gode evner til at gengive alt med blyant på papir.

Birthe blev optaget på Danmarks Designskole og havde i årene derefter arbejde i beklædningsindustrien som designer og reklametegner. En del år var hun desuden ansat på TEKO/VIA i Herning og underviste i frihåndstegning, croquis, farvelærer, komposition og meget andet.

I 1988 vovede hun sig ud i sin første Separatudstilling i Gedsted i Vesthimmerland. Siden er det blevet til mange udstillinger.

Birthe udtaler: Det er udfordrende at kommunikere med lærredet. Uden ord, men med tanke på stemning, form og farve. Hun stiller krav til æstetik og komposition.

Hun får ofte mange idéer fra sine omgivelser samt fra gamle studier, der har været gemt hen. Det griber og udfordrer hende og meget af det bliver brugt til eksperimenter på billedfladen.

Både det realistiske og abstrakte indgår på skift både som separate såvel som i blandingsformer.

Som kontrast til de lyse pastelfarver, som hun tidligere er kendt for, er farverne i de seneste år blevet dybe, varme og farvemættede jordfarver med et strejf af klare farver i rødt og blåt.